Paine cu stafide si alune - Retete Culinare

Paine cu stafide si alune


Iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de sofran
  • 50 g stafide
  • 50 g alune
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 4 linguri gem de caise
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
Pregatesti asa:
  1. Mai intai incalzesti cuptorul la 170°C si ungi o tava de chec cu unt si o tapetezi cu faina.
  2. Intr-un bol potrivit, pui firele de sofran si torni deasupra 2 linguri de apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
  3. Intr-un alt bol, mai marisor, pui faina cernuta, praful de copt, alunele, coaja de protocale,cuisoarele.scortisoara, stafidele, sarea si amesteci.
  4. Peste sofranul racorit, adaugi un ou batut bine, gemul de caise si laptele si amesteci totul bine.
  5. Adaugi totul peste bolul cu ingredientele solide si amesteci cu o lingura pana la omogenizarea completa.
  6. Torni compozitia in forma gata pregatita si o bagi la cuptor pentru fix o ora si 15 minute.
  7. Lasi sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoti pe un gratar sa se raceasca aproape complet.
  8. Apoi tai painea in felii potrivite.
  9. Servesti painea ca atare sau unsa cu putin unt, alaturi de o cana de ceai, de cafea sau lapte.
  10. Pofta buna!

Paine cu stafide si alune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine cu stafide si alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine cu stafide si alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.