Cozonac delicios cu cacao si nuca - Retete Culinare

Cozonac delicios cu cacao si nuca


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 100 g drojdie
  • 550 g zahar
  • aproximativ 400 ml lapte
  • 175 ml ulei
  • cateva picaturi esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 g nuca maruntita pentru tocat
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci 300 g faina cu 100 g drojdie, 100 g zahar si 200 ml lapte.
  2. Le lasi la dospit jumatate de ora.
  3. Peste maia, adaugi faina ramasa, un praf de sare, 100 g zahar, 200 ml lapte, galbenusurile, esenta de rom si coaja de lamaie.
  4. Framanti bine, iar la sfarsit adaugi treptat uleiul, framantand continuu.
  5. Lasi aluatul la crescut intr-un loc caldut, acoperit.
  6. Pregatesti umplutura asa:
  7. Bati albusurile pana se tin de tel, adaugi 400 g zahar si bati in continuare pana devine o spuma tare.
  8. Adaugi apoi nuca si cacao.
  9. Aluatul, il imparti in doua parti egale, din care faci cozonacii.
  10. Ii pui in tavi unse bine si ii lasi sa creasca timp de 30 de minute.
  11. Apoi ii ungi cu ou si ii dai la cuptorul bine incins, pentru o ora.
  12. Pofta buna!

Cozonac delicios cu cacao si nuca



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac delicios cu cacao si nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac delicios cu cacao si nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.