Chec cu stafide si branza dulce - Retete Culinare

Chec cu stafide si branza dulce


Pentru chec iti trebuie:
  • 7 linguri lapte
  • 150 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 475 g faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 3 linguri rom
  • 200 g migdale rase
  • 4 linguri stafide
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g zahar
  • 1 varf cutit de cardamom
  • 6 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 150 g martipan
  • Iti mai trebuie:
  • unt
  • zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Speli stafidele in apa fierbinte, le usuci prin stergere si le toci grosier, apoi torni romul peste ele.
  2. Amesteci migdalele cu zaharul, scortisoara, cardamomul, coaja de lamaie, stafidele cu rom si frisca lichida.
  3. Tai martipanul in felii subtiri.
  4. Branza de vaci o presezi si adaugi laptele, oul si un praf de sare.
  5. Amesteci faina cu praful de copt apoi o adaugi treptat, lingura cu lingura, peste branza.
  6. Tot aluatul il omogenizezi.
  7. Din aluat intinzi un dreptunghi, pe un tocator presarat cu faina.
  8. Tai pe lungime o fasie groasa de 2 cm.
  9. Peste aluat pui umplutura, peste care asezi feliile de martipan.
  10. Rasucesti laturile mai lungi ale aluatului pana aproape de centru.
  11. Fasia de aluat taiat anterior o tai in 4 bucati.
  12. Acestea le asezi pe chec si apesi usor cu degetele.
  13. Pui checul intr-o forma unsa cu unt si-l coci 50-60 de minute in cuptorul preincalzit, pana devine galben-auriu.
  14. Dupa s-a copt checul, cat este inca fierbinte, presari pe deasupra zaharul pudra.
  15. Pofta buna!

Chec cu stafide si branza dulce


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu stafide si branza dulce "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu stafide si branza dulce - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.