Sarmale cu specific grecesc - Retete Culinare

Sarmale cu specific grecesc


Iti trebuie:
  • 40 foi de vita de vie
  • 400 g orez
  • 2 cepe
  • 1 fenicul frunze
  • 4 frunze de menta
  • sucul de la 2 lamai
  • 2 cescute cu ulei de masline
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Oparesti frunzele de vita-de-vie si le lasi la scurs si racit.
  2. Calesti ceapa tocata in 3 lingurite de ulei incins.
  3. Adaugi restul ingredientelor (fara sucul, de lamaie) si amesteci bine.
  4. Iei cu lingurita din compozitie si: pui pe mijlocul fiecarei frunze de vita, le impachetezi bine si le asezi intr-o cratita adanca, pe fundul careia torni o lingurita de ulei si acoperi cu funze de vita.
  5. Cand ai terminat de infasurat toate sarmalutele, torni deasupra restul de ulei si o cana cu apa.
  6. Peste sarmalute, pui o farfurie grea, acoperi cratita cu capac si dai vasul la foc potrivit 45 de minute.
  7. Torni sucul de lamaie spre final si servesti sarmalutele cu iaurt grecesc.
  8. Pofta buna!

Sarmale cu specific grecesc

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmale cu specific grecesc "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmale cu specific grecesc - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.