Turtite dulci - Retete Culinare

Turtite dulci


Iti trebuie:
  • 40 g faina
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 cana mica de miere
  • 1 cana mica ulei
  • 1 cana mica apa
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Arzi trei linguri de zahar, le stingi cu o canita de apa si lasi sa se raceasca.
  2. Galbenusurile le freci cu zaharul si adaugi pe rand, siropul de zahar ars, alternand cu faina.
  3. Pui mierea intr-o craticioara, o incalzesti, apoi iei vasul de pe foc si adaugi bicarbonatul.
  4. Se va forma o spuma.
  5. De aceea, craticioara trebuie sa fie mai mare, pentru a permite umflarea.
  6. Continui preparatul adaugand, pe rand, mierea cu bicarbonatul, alternand cu uleiul.
  7. Adaugi coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
  8. Bati bine albusurile si le incorporezi usor in compozitia de mai sus.
  9. Tavile de cozonac le tapetezi cu hartie, pe care o ungi cu ulei si torni compozitia, dar nu mai mult de 2/3 din volumul tavii.
  10. Coci in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit timp de 45-50 de minute.
  11. Dupa coacere, desprinzi hartia si cand s-a racit pudrezi cu zahar pudra.
  12. Pentru servire tai turta dulce dupa preferinte.
  13. Pofta buna!

Turtite dulci





PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Turtite dulci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Turtite dulci" Turtite dulci - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Rodica Nota: Retete de Fursecuri - Nota MaximaRetete de FursecuriRetete de FursecuriRetete de FursecuriRetete de Fursecuri Fara nota
Sigur sunt doar 40 de g de faina ? Ca nu mi-a iesit deloc buna reteta asta...Si in poza arata super bine...




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.