Placinta cu dovlecel - Retete Culinare

Placinta cu dovlecel


Iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g dovleac ras
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci tocate
  • 2 albusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 40 g unt
Pregatesti asa:
  1. Lasi la inmuiat untul.
  2. Intr-un bol, amesteci untul, sarea, zaharul, apoi adaugi galbenusurile si faina.
  3. Pui cate putin din lapte, pana obtii un aluat omogen.
  4. Nu trebuie framantat mult.
  5. Invelesti in folie alimentara si lasi in repaus, la rece.
  6. Pregatesti umplutura asa:
  7. Razi dovleacul si-l calesti in unt, la foc domol, impreuna cu zaharul.
  8. lei compozitia de pe foc si apoi o amesteci cu restul ingredientelor.
  9. Pui cele 2 albusuri batute spuma.
  10. Imbraci o forma de tarta cu 3/4 din aluat.
  11. Dai la cuptor 5 minute, scoti si asezi umplutura de dovleac si de nuci.
  12. Din sfertul de aluat ramas formezi un grilaj, il ungi cu miere incalzita pe foc domol si dai tarta la copt.
  13. Pudrezi tarta rece cu zahar vanilat si o servesti.
  14. Pofta buna!

Placinta cu dovlecel


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu dovlecel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu dovlecel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.