Placinta cu marmelada si prune - Retete Culinare

Placinta cu marmelada si prune


Pentru aluat iti trebuie:
  • 200 g unt
  • faina
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g prune uscate fara samburi
  • 250 g marmelada
  • 1 galbenus
  • 1/2 esenta de rom
Pregatesti asa:
  1. Freci untul la temperatura camerei cu o lingura de lemn, adaugi un praf de sare si faina, putin cate putin, pana obtii un aluat nelipicios.
  2. Dai aluatul 20 de minute la rece.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Tai prunele in bucatele si le lasi pentru 10 minute in apa fierbinte, amestecata cu putina esenta de rom, apoi le pui intr-o strecuratoare, sa se scurga bine.
  2. Din aluat, intinzi o foaie rotunda, o asezi in forma de tarta, intinzi marmelada, iar peste aceasta pui prunele.
  3. Din resturile de aluat, formezi un grilaj deasupra prajiturii, pe care il ungi cu galbenus.
  4. Dai tarta la cuptor timp de 30 de minute.
  5. Cand e gata, scoti tarta din cuptor si o lasi sa se raceasca putin.
  6. Pofta buna!

Placinta cu marmelada si prune


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu marmelada si prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu marmelada si prune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.