Cornuri umplute cu budinca de vanilie - Retete Culinare

Cornuri umplute cu budinca de vanilie


Iti trebuie:
  • 200 ml lapte
  • 500 - 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 40 - 50 g drojdie
  • 3 linguri cacao
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar ( 200 g )
Pregatesti asa:
  1. Prepari budinca de vanilie.
  2. Pui 400 ml lapte intr-o oala si lasi sa fiarba.
  3. Cand acesta fierbe, adaugi cele doua plicuri de budinca amestecate cu 5 linguri de zahar si cu 200 ml lapte, peste laptele care clocoteste.
  4. Amesteci bine cateva minute, apoi pui budinca intr-un vas si o lasi sa se raceasca bine.
  5. Pregatesti un sirop dintr-o cana de apa si una de zahar, pe care fi lasi sa fiarba bine pana zaharul se topeste total, apoi il lasi sa se raceasca.
  6. Cerni faina intr-un vas, apoi adaugi zaharul si zaharul vanilat, laptele caldut, cele 2 oua batute putin cu furculita, drojdia, uleiul si un praf de sare.
  7. Amesteci la inceput cu o lingura, apoi framanti cu mana pana se formeaza un aluat elastic.
  8. Imparti apoi aluatul in doua parti egale.
  9. Peste o parte, adaugi 3 linguri de cacao si framanti iar, pana aluatul prinde o culoare uniforma.
  10. Lasi sa dospeasca aluatul acoperit cu folie alimentara aproximativ 40 minute, intr-un loc cald.
  11. Cand aluatul a dospit, imparti atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati.
  12. Iei cate o bucata din fiecare aluat si intinzi cate o foaie subtire.
  13. Pui foaia alba peste foaia neagra si tai 8 bucati in forma de triunghi.
  14. Pui pe fiecare triunghi o lingurita de budinca de vanilie, apoi rulezi.
  15. Cornurile rezultate, le asezi intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
  16. Preincalzesti cuptorul la 180 grade si dai cornurile la copt pentru 15-20 minute.
  17. Cand cornurile sunt coapte, le treci (cat sunt fierbinti) pe ambele parti prin siropul rece, pregatit dinainte, apoi le scoti pe o farfurie si le lasi sa se raceasca.
  18. Pofta buna!

Cornuri umplute cu budinca de vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cornuri umplute cu budinca de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cornuri umplute cu budinca de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.