Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 albusuri
  • 15 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de amoniu
  • 8 linguri faina
  • 250 g nuca macinata
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 g ciocolata alba
  • putin ulei
Pentru crema de caramel iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 1 margarina pentru prajituri
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul cate putin.
  2. Adaugi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt si cel de amoniu.
  3. Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dai la cuptorul preincalzit pana este copt.
Pregatesti crema de ciocolata asa:
  1. Topesti ciocolata pe baie de aburi cu putin ulei si intinzi jumatate din ea intr-un strat subtire, peste prajitura (blat).
  2. Cealalta jumatate o tii la cald, sa nu se intareasca.
Pregatesti crema de caramel asa:
  1. Intr-o cratita emailata, pui cele 5 linguri de zahar sa se topeasca si stingi zaharul cu margarina, pana aceasta se topeste.
  2. Intre timp, amesteci galbenusurile cu nuca macinata si torni amestecati peste zahar si margarina.
  3. Lasi pe foc pana se ingroasa amestecuj si dai la rece, dar amesteci mereu si energic in ea.
  4. Nu este nevoie sa se raceasca foarte tare, pentru ca se intareste.
  5. Pui crema peste blatul cu ciocolata, o intinzi uniform, iar deasupra pui si restul de ciocolata topita, intr-un strat uniform.
  6. Pofta buna!

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.