Prajitura cu crema de biscuiti si cacao - Retete Culinare

Prajitura cu crema de biscuiti si cacao


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa fiarta
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 pachete de biscuiti lunguieti cu crema
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 1/2 pahar lapte fierbinte
  • o esenta de rom
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana se fac spuma, apoi adaugi lingurile de apa fiarta pe rand, amestecand mereu.
  3. Bati albusurile spuma cu 4 linguri de zahar, pana se intareste, astfel incat, daca intorci vasul in care bati albusurile, compozitia sa nu cada.
  4. Amesteci galbenusurile cu albusurile batute spuma si adaugi in ploaie faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
  5. Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si introduci tava in cuptorul incins.
  6. Cand se desprinde de marginile tavii, inseamna ca blatul este copt.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui laptele fierbinte peste cele 7 eugenii faramitate si omogenizezi amestecul.
  2. Freci pachetul de unt cu zahar, pana se topeste zaharul.
  3. Adaugi in castronul cu eugenii untul frecat cu zaharul, cele 2 linguri de cacao si esenta de rom.
  4. Amesteci bine si intinzi crema peste blatul usor insiropat.
  5. Ornezi prajitura cu ciocolata de menaj topita.
  6. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de biscuiti si cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de biscuiti si cacao - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.