Placinta cu branza si cartofi - Retete Culinare

Placinta cu branza si cartofi


Iti trebuie:
  • 500 g foi de aluat cu unt
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 300 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 g branza roquefort
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1 legatura cimbrisor proaspat
  • ulei pentru uns tava
Pregatesti asa:
  1. Scoti aluatul din congelator si il lasi la temperatura camerei.
  2. Speli cartofii si ii pui la fiert intr-o oala cu apa timp de 30 minute.
  3. Strecori, cureti cartofii si ii lasi la racit.
  4. Cureti ceapa si usturoiul.
  5. Toci marunt ceapa si o calesti intr-o tigaie, in unt, pana se inmoaie.
  6. Adaugi usturoiul pisat si mai lasi pe foc 1-2 minute.
  7. Speli si toci marunt patrunjelul si cimbrisorul.
  8. Intr-un vas, amesteci bine smantana cu branza de vaci si cu 3 oua.
  9. Separi un albus de galbenus si adaugi albusul in compozitie.
  10. Amesteci totul bine, sfarami deasupra branza si adaugi verdeturile.
  11. Condimentezi cu sare, piper si cu nucsoara rasa.
  12. Tai cartofii in cubulete si ii adaugi peste branza.
  13. Preincalzesti cuptorul.
  14. Ungi cu unt o forma de tort sau de placinta.
  15. Jumatate din foile de aluat, le intinzi sub forma unei foi suficient de mari, sa acopere fundul formei de tort si sa formeze o margine.
  16. Intinzi umplutura.
  17. Prepari a doua foaie si acoperi umplutura cu ea.
  18. Presezi usor marginile, iar suprafata o poti decora cu resturile de foi de placinta.
  19. In centru, faci o gaura.
  20. Bati bine galbenusul pastrat si ungi suprafata.
  21. Dai la cuptor si coci aproximativ 45 de minute.
  22. Pofta buna!

Placinta cu branza si cartofi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu branza si cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu branza si cartofi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.