Tort cu ciocolata amaruie si portocale - Retete Culinare

Tort cu ciocolata amaruie si portocale


Pentru blat iti trebuie:
  • 400 g ciocolata neagra amaruie
  • 200 g unt
  • 150 ml suc de portocale
  • coaja de la o portocala
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g faina
Pentru glazura iti trebuie:
  • 250 g ciocolata neagra amaruie
  • 300 ml smantana dulce de gatit
Pregatesti blatul asa:
  1. Incalzesti cuptorul.
  2. Intr-un vas, pe bain-marie, pui la topit ciocolata rupta bucati, untul taiat in bucati, coaja de la o portocala si sucul de portocale.
  3. Amesteci pana se omogenizeaza intr-o masa de ciocolata fluida si tragi vasul deoparte, sa se raceasca.
  4. Bati ouale cu zaharul, esenta de vanilie sau zaharul vanilat si un varf de cutit de sare, pana cand granulele de zahar se topesc si ouale sunt batute spuma.
  5. Incorporezi ouale in ciocolata topita si racita.
  6. Adaugi faina si o incorporezi usor cu ajutorul; unei spatule.
  7. Tapetezi fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, cu hartie de pergament.
  8. Daca nu folosesti o forma teflonata, ungo forma cu ulei si o pudrezi cu cacao pe interior.
  9. Torni coca in forma si o introduci la cuptor pentru 25-30 de minute.
  10. Faci testul cu scobitoarea.
  11. Scoti forma de copt si lasi blatul sa se raceasca in ea.
Pregatesti glazura asa:
  1. Rupi ciocolata bucati si o pui intr-un vas termorezistent.
  2. Pui smantana dulce la fiert, la foc mic, intr-un alt vas.
  3. Torni smantana dulce fierbinte peste ciocolata.
  4. Omognizezi bine cu ajutorul unei spatule.
Montezi tortul asa:
  1. Scoti blatul racit din forma.
  2. Intinzi o hartie de aluminiu, suficient de mare, cat sa cuprinda blatul si chiar mai mare.
  3. Asezi un bol cu fund plat, cu gura in jos.
  4. Pozitionezi blatul, cu tot cu fundul formei de tort sau pe o farfurie, peste bol.
  5. Torni glazura de ciocolata peste blat si o nivelezi usor cu o spatula.
  6. Daca glazura este prea fluida, o poti turna in mai multe etape.
  7. Lasi glazura sa se raceasca si decorezi tortul dupa preferinta.
  8. Lasi tortul la rece, dar nu la frigider, pentru 2 ore inainte de servire.
  9. Pofta buna!

Tort cu ciocolata amaruie si portocale


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu ciocolata amaruie si portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu ciocolata amaruie si portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.