Paine umpluta cu usturoi si patrunjel - Retete Culinare

Paine umpluta cu usturoi si patrunjel


Pentru aluat iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 25 g drodjie proaspata
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 lingurite ulei
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 pachet de unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • boia iute
  • seminte de susan
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas, in mijlocul fainii cernute, faci un loc unde dizolvi drojdia cu putin lapte indulcit.
  2. Amesteci cu 2 linguri de faina si lasi la crescut.
  3. Amesteci apoi cu restul ingredientelor obtinand un aluat elastic, pe care il lasi sa creasca intr-un loc ferit de curenti.
  4. Din usturoi si sare faci o pasta in care pui patrunjel tocat fin.
  5. Aceasta pasta o amesteci cu untul moale, la temperatura camerei.
  6. Montezi painea asa: pe foaia de aluat intinzi umplutura pe toata suprafata, presari putina boia iute si apoi tai patrate sau dreptunghiuri.
  7. Intr-o tigaie (cratita) unsa cu unt, asezi fiecare felie de aluat, incepand montajul de la mijloc.
  8. Asezi feliile in asa fel incat sa formeze o floare (trandafir), cu partea unsa in interior.
  9. Apoi ungi cu ou batut, presari un praf de boia iute amestecat cu un praf de sare si lasi la crescut.
  10. Dai painea la copt la foc potrivit, iar pentru o culoare frumoasa, mai ungi o data, la sfarsit, cu ou batut.
  11. Lasi painea cateva minute, apoi o scoti si o asezi pe un gratar in bucatarie.
  12. Pofta buna!

Paine umpluta cu usturoi si patrunjel


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine umpluta cu usturoi si patrunjel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine umpluta cu usturoi si patrunjel  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.