Tort cu crema de dovleac - Retete Culinare

Tort cu crema de dovleac


Pentru blat iti trebuie:
  • 12 linguri faina
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g piure de dovleac
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Cureti dovleacul de seminte, il tai felii si il coci la cuptor.
  2. Cand este copt, indepartezi coaja, il lasi la scurs de zeama in strecuratoare, apoi il mixezi pana cand obtii un piure fin.
  3. Amesteci piureul de dovleac cu zaharul, nuca macinata si le calesti, la foc mic, amestecand permanent sa nu se prinda.
  4. Cand scade bine zeama , adaugi coaja rasa de portocala, scortiosara macinata si amesteci.
  5. Lasi amestecul sa se raceasca.
  6. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi uleiul, laptele si la sfarsit faina cernuta cu praful de copt.
  7. Torni jumatate din aluat intr-o forma detasabila de tort unsa cu unt si o coci 15.20 de minute.
  8. Scoti tava din cuptor, adaugi umplutura (opresti 1/4 pentru decor) si acoperi deasupra cu restul de aluat.
  9. Introduci din nou tortul in cuptor si coci inca 20-30 de minute.
  10. Scoti inelul detasabil al formei, imbraci tortul cu umplutura oprita.
  11. Decorezi dupa preferinte.
  12. Pofta buna!

Tort cu crema de dovleac



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.