Paine cu dovleac copt - Retete Culinare

Paine cu dovleac copt


Iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 250 g dovleac copt si pasat
  • 10 g drojdie uscata
  • 70 g unt topit
  • 100 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 g seminte de dovleac fara coaja.
Pregatesti asa:
  1. Coci dovleacul, indepartezi coaja, il lasi la scurs intr-o strecuratoare, apoi il pasezi.
  2. Amesteci piureul de dovleac, intr-un castron cu untul topit, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele.
  3. In alt castron, amesteci faina cu drojdia, apoi unesti continutul celor doua castroane si framanti pana se obtine un aluat care se desprinde de peretii vasului.
  4. Daca este nevoie mai adaugi faina sau putin lapte caldut.
  5. Incorporezi samburii de dovleac, pastrand o parte pentru decor.
  6. Lasi castronul cu aluat in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
  7. Asezi aluatul pe planseta unsa cu putin ulei, il imparti in cinci bilute egale, pe care le asezi intr-o tava rotunda, unsa cu unt.
  8. Lasi la dospit inca 40 de minute, presari samburii pastrati, apoi introduci tava in cuptorul incins, pentru circa 50 de minute.
  9. Pofta buna!

Paine cu dovleac copt


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine cu dovleac copt "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine cu dovleac copt - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.