Placinta cu ghebe si marar - Retete Culinare

Placinta cu ghebe si marar


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400-500 g faina
  • 200 g unt
  • putina ala calduta
  • un ou
  • un galbenus
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 800 g ghebe trecute prin masina de tocat
  • 3 oua
  • 2 cepe
  • 2 felii de paine
  • marar tocat marunt
  • 3 galbenusuri crude
  • 3 albusuri batute spuma
Pregatesti asa:
  1. Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se intind 2 foi de marimea tavii.
  2. Una dintre foi se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet sau faina.
  3. Ghebele se fierb cateva minute in apa cu putina sare.
  4. Dupa ce s-au racit se trec prin masina de tocat.
  5. Se fierb 3 oua tari, se curata de coaja si se toaca marunt.
  6. Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
  7. Se amesteca ghebele trecute prin masina de tocat si racite, ouale fierte tari maruntite, ceapa calita, painea trecuta prin masina de tocat, mararul, galbenusurile si albusurile batuta spuma tare cu un praf de sare, si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
  8. Peste foaie de placinta se adauga aceasta umplutura.
  9. Se acopera cu foaia a doua.
  10. Se taie patrate in tava.
  11. Se coace placinta circa 40 de minute.
  12. Pofta buna!

Placinta cu ghebe si marar



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu ghebe si marar "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu ghebe si marar - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.