Placinta cu praz - Retete Culinare

Placinta cu praz


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • un pahar iaurt
  • putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 800 g praz
  • 250 g cascaval ( telemea )
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 1 pahar lapte
  • o lingura faina
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia in apa calduta si o amesteci cu celelalte ingrediente.
  2. Se framanta un aluat care se strange ca o sfera, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca circa 2 ore, la loc cald si uscat, apoi se imparte in doua.
  3. Dupa ce a crescut se intind, pe planseta, doua foi de marimea tavii.
  4. Intre timp, prazul, curatat, spalat si taiat bucati (partea alba), se fierbe cateva clocote in apa cu sare; se scurge si se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin masina de tocat carne.
  5. Se infierbinta laptele intr-un vas, se adauga prazul si se lasa pe foc mic pana scade bine, amestecand mereu.
  6. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga cascavalul ras (telemea), ouale, pe rand, untul frecat spuma si pesmetul amestecat cu faina.
  7. Se potriveste de sare si piper si se amesteca bine.
  8. Se pune prima foaie de placinta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se adauga umplutura dupa care se acopera cu cealalta foaie de placinta, care se inteapa cu furculita din loc in loc.
  9. Daca se doreste se poate unge cu un galbenus batut.
  10. Se coace la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil.
  11. Pofta buna!

Placinta cu praz

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu praz "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu praz - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.