Placinta cu spanac si telemea - Retete Culinare

Placinta cu spanac si telemea


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • un pahar iaurt
  • putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 700 g spanac
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 g telemea
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia in apa calduta si o amesteci cu celelalte ingrediente.
  2. Se framanta un aluat care se strange ca o sfera, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca circa 2 ore, la loc cald si uscat, apoi se imparte in doua.
  3. Dupa ce a crescut se intind, pe planseta, doua foi de marimea tavii.
  4. Intre timp, spanacul, ales si spalat bine, se fierbe 5-6 minute in apa clocotita cu sare; se scurge bine, se toaca, apoi se pune din nou pe foc pana scade apa.
  5. Se adauga uleiul si faina, care a fost desfacuta in prealabil in 50 ml lapte.
  6. Se adauga apoi, treptat, restul de lapte.
  7. Se fierbe pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa.
  8. Se lasa sa se raceasca, se adauga ouale batute bine si telemeaua rasa.
  9. Se potriveste de sare, daca mai este nevoie, si se omogenizeaza.
  10. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se adauga o foaie de placinta, se presara un strat subtire de gris si se adauga umplutura.
  11. Deasupra se aseaza cea de-a doua foaie de placinta .
  12. Placinta se coace in cuptor circa 40 de minute.
  13. Pofta buna!

Placinta cu spanac si telemea





PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu spanac si telemea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu spanac si telemea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.