- Pagina Principala
- Aluaturi diverse
- Retete de Aluaturi Diverse
- Aluat de pizza clasic
Aluat de pizza clasic
- Prezentata de: Florescu Mihaela
- » Cartea De Bucate : Retete de Aluaturi Diverse
- » Fara nota
- » Data: 8/02/2012
Iti trebuie:
- 200 g faina
- 130 g unt
- 75-100 ml apa
- 30 g drojdie
- un galbenus
- putina sare
- Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
- Se lasa sa creasca la cald.
- Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
- Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
- Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
- Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
- Se coace pe jumatate, apoi se acopera cu o garnitura la alegere.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Aluat de pizza clasic "
Va dorim " Pofta Buna ".