Aluat de pizza clasic - Retete Culinare

Aluat de pizza clasic


Iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 130 g unt
  • 75-100 ml apa
  • 30 g drojdie
  • un galbenus
  • putina sare
Pregatesti asa:
  1. Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
  2. Se lasa sa creasca la cald.
  3. Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
  4. Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
  5. Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
  6. Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
  7. Se coace pe jumatate, apoi se acopera cu o garnitura la alegere.
  8. Pofta buna!

Aluat de pizza clasic


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Aluat de pizza clasic "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii  Aluat de pizza clasic - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.