Pui umplut cu cuscus si stafide - Retete Culinare

Pui umplut cu cuscus si stafide


Iti trebuie:
  • 1 pui ( 1,5-2 kg )
  • 40 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 2 linguri miere
  • 1 l supa de pui
  • 1 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 cana cuscus
  • 1 ceapa
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 100 g migdale prajite
  • 100 g caise deshidratate
  • 100 g stafide
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
Pregatesti asa:
  1. Mai intai te ocupi de pui.
  2. Speli puiul, il stergi bine cu un prosop de bucatarie si il prajesti intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos.
  3. Il scoti intr-o tava inalta si, in uleiul ramas, calesti ceapa curatata si tocata, iar dupa 1 minut pui condimentele, mierea, supa de pui si dai in clocot.
  4. Torni aceasta apa condimentata in tava cu puiul si o introduci in cuptor pentru 1 ora.
  5. La fiecare 10 minute, scoti tava si stropesti puiul cu sos.
  6. Pentru umplutura, fierbi bobitele de cuscus pana se umfla si se inmoaie.
  7. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in ulei pana se inmoaie, dupa care adaugi condimentele si continui sa le calesti inca un minut.
  8. Presari stafidele, migdalele si bucati de caise, iar dupa 2 minute adaugi cus-cusul si amesteci.
  9. Umpli puiul cu 5 linguri de cuscus, iar restul il pastrezi cald si il servesti ca garnitura.
  10. Asezi puiul pe un platou, cu garnitura alaturi si decorezi preparatul cu frunze de patrunjel.
  11. Pofta buna!

Pui umplut cu cuscus si stafide


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pui umplut cu cuscus si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pui umplut cu cuscus si stafide - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.