Strudel cu dovleac - Retete Culinare

Strudel cu dovleac

Ingrediente pentru foi:

  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 7 linguri cu apa rece
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 800 g miez de dovleac
  • 150 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g unt
  • 1 lingurita cu scortisoara macinata
  • 1 plic cu zahar pudra cu aroma de vanilie

Pregatesti asa:

  1. Untul moale se amesteca cu faina si putina sare. Se obtine un aluat faramicios peste care se adauga ouale si apa. Se framanta bine, apoi se pune la rece in folie de plastic pentru 30 de minute.
    Dovleacul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se caleste in unt impreuna cu zaharul, nucile si scortisoara. Se lasa la foc mic cam 10 - 15 minute amestecandu-se continuu. Se lasa sa se raceasca.
  2. Aluatul se scoate si se intinde foi nu foarte subtiri. Se pune deasupra umplutura, apoi se ruleaza.
  3. Rulourile astfel obtinute se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor pentru 30 de minute la foc moderat.
  4. Se dau la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Strudel cu dovleac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Strudel cu dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Strudel cu dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.