Placinta cu hering si slaninuta - Retete Culinare

Placinta cu hering si slaninuta


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400-450 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • aproximativ o cana de apa calduta
  • 1 varf cutit de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g file de hering afumat
  • 100 g slanina afumata
  • 100 g cascaval
  • 2 pahare lapte
Pregatesti asa:
  1. Daca heringul este foarte sarat este recomandat sa fie pus la desarat intr-un bol cu apa rece.
  2. Dupa cateva ore scurgi toata apa si torni peste peste laptele dulce.
  3. Dizolvi drojdia in 100 ml apa calduta.
  4. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui drojdia, un ou batut, sarea, restul de apa calduta si untul topit.
  5. Amesteci ingredientele si framanti putin aluatul.
  6. Il acoperi cu un servet si il lasi sa se odihneasca pe planseta, timp de ora.
  7. Imparti aluatul in doua parti egale, pe care le intinzi pe rand pe planseta presarata cu faina.
  8. Scurgi pestele si il rupi in fasii.
  9. Tai slaninuta in cubulete si le amesteci usor.
  10. Razi cascavalul.
  11. Asezi o foaie in tava si pui umplutura in strat uniform, apoi acoperi cu a doua foaie si unesti marginile foilor prin presare.
  12. Ungi placinta cu oul ramas si o coci la foc mediu, 30 de minute.
  13. Pofta buna!

Placinta cu hering si slaninuta


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu hering si slaninuta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu hering si slaninuta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.