Chiftelute din linte - Retete Culinare

Chiftelute din linte


Iti trebuie:
  • 1 cana linte rosie
  • 1 ardel gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 3 linguri arahide nesarate
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper macinat
  • 1 lingurita sofran
  • piper
  • sare
  • 1/2 lingurita boia iute
Pregatesti asa:
  1. Fierbi lintea impreuna cu ardeiul, ceapa, usturoiul, boiaua, chimenul si zeama de lamaie, pentru 30 de minute, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie boabele si scazi lichidul.
  2. Cureti legumele si le speli.
  3. Tai marunt ardeiul si ceapa.
  4. Iei cratita de pe foc, scurgi lintea si o lasi sa se raceasca.
  5. Bati oul impreuna cu sare si piper dupa gust si il incorporezi in pasta de linte impreuna cu pesmetul si arahidele macinate fin.
  6. Cu palmele trecute prin faina, formezi crochete din compozitia realizata.
  7. Amesteci intr-un castronel faina, sofran si boia iute.
  8. Treci crochetele prin acest amestec si le prajesti la foc mediu, in ulei incins, pana devin crocante.
  9. Pofta buna!

Chiftelute din linte




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute din linte "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute din linte - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.