Tort cu crema de cappucino - Retete Culinare

Tort cu crema de cappucino


Pentru blat iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 100-150 g faina
  • 100 g pesmet
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de apa fierbinte
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru crema iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 250 g zahar
  • 600 g frisca batuta
  • 1 plic cappucino de vanilie
  • 1 plic cappucino de ciocolata
  • 1 cutie compot de fructe
Pregatesti blatul asa:
  1. Freci spuma galbenusurile cu 200 g zahar, apoi adaugi cele 10 linguri de apa si le amesteci cu mixerul pana se dizolva zaharul.
  2. Cele 4 albusuri le bati spuma cu 50 g zahar.
  3. Compozitia galbenusurilor o amesteci cu cea a albusurilor, cu faina si praful de copt, scortisoara, pesmetul si nuca macinata, in ploaie.
  4. Coci compozitia obtinuta intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit.
Pregatesti crema asa:
  1. Fierbi pe abur 250 g zahar cu 150 g unt pana glaseaza lingura.
  2. Jumatate din compozitia obtinuta o amesteci fierbinte cu cappuccino de vanilie si cealalta jumatate o amesteci cu cappuccino de ciocolata, apoi lasi totul la racit.
  3. Cand e rece, amesteci fiecare parte de crema cu 300 g frisca.
Aranjezi tortul asa:
  1. Tai blatul in 3 foi.
  2. Prima foaie o insiropezi cu suc din compot si o acoperi cu fructe, peste care pui jumatate din crema de vanilie.
  3. Peste a doua foaie insiropata, pui un strat din crema de ciocolata, apoi acoperi cu a treia foaie, peste care pui iarasi fructe si restul de crema de vanilie.
  4. Imbraci tortul in crema de ciocolata decorandu-l dupa preferinte.
  5. Pofta buna!

Tort cu crema de cappucino

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de cappucino "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de cappucino - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.