Pulpe de rata cu sos de vin rosu - Retete Culinare

Pulpe de rata cu sos de vin rosu


Iti trebuie:
  • 1 kg pulpe de rata
  • 100 g slanina afumata
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 1 fir cimbrisor
  • 200 ml vin rosu
  • 150 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pulpele de rata, le cureti de pielite si le transezi in doua si lasi bucatile de pulpe sa se scurga de excesul de apa.
  2. Dupa ce s-a zvantat, condimentezi cu sare si piper.
  3. Tai usturoiul in bucati mici pe care le introduci sub pielita de la carne.
  4. Speli ciupercile si le tai bucatele mici, lasand cateva pentru ornat.
  5. Slanina o tai felii subtiri si o rumenesti in 2 linguri de ulei, pana devine crocanta.
  6. Scoti apoi fasiile de slanina pe o farfurie.
  7. Introduci bucatile de carne de rata in aceeasi tigaie, le prajesti pana devin crocante, apoi le scoti pe un platou.
  8. Prajesti ciupercile in zeama ramasa, in aceiasi tigaie.
  9. Adaugi ceapa taiata rondele, o calesti putin si condimentezi cu sare si piper.
  10. Pui bucatile de rata inapoi in tigaie, aranjezi slanina intre bucatile de carne si presari verdeata deasupra: dafinul si cimbrisorul.
  11. Torni vinul si fierbi acoperit timp de 50 de minute la foc moderat.
  12. Cand s-a inmuiat carnea, cu o lingura, scoti carnea de rata si, peste sosul lasat, adaugi smantana si lasi pana se ingroasa sosul.
  13. Aromezi sosul cu zeama de lamaie.
  14. Pui bucatile de carne de rata inapoi in sos si le lasi pana se incalzesc impreuna.
  15. Pofta buna!

Pulpe de rata cu sos de vin rosu

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pulpe de rata cu sos de vin rosu "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pulpe de rata cu sos de vin rosu - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.