Tort cu crema de smantana si ananas - Retete Culinare

Tort cu crema de smantana si ananas


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 albusuri de ou
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6-7 linguri faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 cutie compot de ananas
  • gelatina
  • 500 g smantana dulce pentru gatit
Pregatesti asa:
  1. Albusurile de ou le bati spuma tare cu un praf de sare.
  2. Adaugi zaharul si continui sa bati spuma albusuri, pui apa si cele 2 galbenusuri, iar la final, faina.
  3. Torni compozitia in forma si coci blatul.
Pregatesti crema asa:
  1. Cele 6 galbenusuri le freci cu zaharul, intr-o oala pe care o poti pune la fiert.
  2. Adaugi sucul de la compotul de ananas si lasi sa fiarba pana se face putina spuma, apoi iei vasul de pe foc.
  3. Adaugi gelatina (2 lingurite) inmuiata cu apa calduta peste crema si mai lasi sa dea cateva clocote.
  4. Iei vasul de pe foc, lasi sa se raceasca putin si adaugi smantana.
  5. Insiropezi blatul cu suc de ananas, tai ananasul din compot si il pui peste blat, adaugi crema si o intinzi peste tot tortul.
  6. Pui tortul in frigider pana la servire.
  7. Pofta buna!

Tort cu crema de smantana si ananas



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de smantana si ananas "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de smantana si ananas - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.