Friptura de pui cu sos de smantana - Retete Culinare

Friptura de pui cu sos de smantana


Iti trebuie:
  • 1 pui ( 1,5 kg )
  • 100 g costita fumata
  • 40 ml ulei
  • 40 ml vin
  • supa de pasare
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Pentru sos iti trebuie:
  • 250 g smantana
  • 1 paharel vin alb
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt.

Pregatesti asa:

  1. Speli bine puiul, il portionezi, il ungi cu unt si il condimentezi cu sare si piper.
  2. Pui intr-o cratita bucatile de pui cu costita afumata taiata marunt.
  3. Acoperi cratita si o dai la cuptor.
  4. Cat timp se face carnea, torni vinul amestecat cu supa de legume.
  5. Stropesti periodic bucatile de carne cu sosul format.
  6. Fierbi tare 2 oua, le cureti de coaja si separi galbenusul de albus.
  7. Pentru sos, freci galbenusurile cu vinul turnat putin cate putin si cu sucul de lamaie.
  8. Sosul obtinut il torni peste carne cand este bine facuta si o mai lasi 10 minute la cuptor.
  9. In smantana, pui piper dupa gust, o torni peste friptura si o mai lasi la cuptor putin timp.
  10. Presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  11. Pofta buna!

Friptura de pui cu sos de smantana


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura de pui cu sos de smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura de pui cu sos de smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.