Tort festiv in doua culori - Retete Culinare

Tort festiv in doua culori


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Pentru crema 1 iti trebuie:
  • 400 g smantana dulce pentru gatit
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 80 g zahar pudra
  • 250 g crema de branza dulce de vaci
  • un plic de gelatina alimentara
  • bucati de ananas din compot
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
Pentru crema 2 iti trebuie:
  • 400 g smantana dulce de gatit
  • 250 g crema de ciocolata
  • 1 plic de gelatina alimentara
  • bucati de ananas din compot
Pentru glazura iti trebuie:
  • 2 albusuri
  • 4-5 linguri zahar
  • suc de la 1/2 lamaie
  • 250 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
Pregatesti asa:
  1. Bati bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand se intaresc, apoi incorporezi galbensuile frecate bine si faina cernuta in ploaie.
  2. Torni intr-o forma rotunda de tort (cu inel detasabil), apoi dai forma la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute.
  3. Blatul rece il tai pe orizontal, in 3 discuri egale.
  4. Prepari siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul si, la sfarsit, adaugi esenta.
  5. Lasi sa se raceasca bine.
  6. Prepari crema alba de branza, mixand bine ingredientele si, la sfarsit, adaugi gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain-marie.
  7. Crema de ciocolata o prepari la fel, mixand ingredientele si adaugand gelatina in acelasi mod.
  8. Montezi tortul in forma in care l-ai copt.
  9. Insiropezi primul disc de blat cu sirop rece, deasupra pui crema de branza, apoi pui cel de-al doilea disc de blat si el usorinsiropat.
  10. Presezi usor cu mana, pui crema de ciocolata si adaugi ultimul disc insiropat deasupra, presand usor cu mana.
  11. Lasi tortul cel putin 2 ore la rece,t dar de preferat este de seara pana a doua zi.
  12. Prepari glazura, mixand albusurile cu cele 4 linguri de zahar si, la final, adaugi cate un pic sucul de lamaie.
  13. Topesti ciocolata alba cu 2 linguri de lapte, apoi incorporezi cate putin jumatate din cantitate de bezea.
  14. Imbraci tortul, scos din forma si transferat pe un platou, cu aceasta glazura.
  15. Topesti si ciocolata amaruie cu un strop de lapte, apoi cu lingura torni linii concentrice pe tort si de jur imprejurul marginii lui, astfel incat sa se scurga ciocolata.
  16. Deasupra trasezi linii cu o scobitoare, pentru a obtine decorul glazurii.
  17. Pofta buna!

Tort festiv in doua culori


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort festiv in doua culori "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort festiv in doua culori - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.