Prajitura cu jeleu - Retete Culinare

Prajitura cu jeleu


Iti trebuie:
  • 1 foaie de pandispan subtire
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 4 linguri esenta de rom
Pentru crema iti trebuie:
  • 700 g branza cu smantana
  • 1 cana lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 g piure de zmeura
  • 3 pliculete zahar vanilat
Pentru jeleu iti trebuie:
  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g zmeura congelata
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput pregatesti crema, amestecand zaharul cu laptele.
  2. Bati ouale ca pentru omleta si le torni peste laptele amestecat cu zaharul.
  3. Pui acest amestec la bain marie si lasi la fiert, la foc mic pana cand compozitia incepe sa se inchege.
  4. Adaugi gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic, vanilia si romul.
  5. Amesteci si iei de pe foc.
  6. Lasi amestecul sa se raceasca.
  7. Pentru sirop, fierbi o cana de apa impreuna cu zaharul, apoi adaugi esenta de rom.
  8. Lasi siropul sa se raceasca.
  9. Asezi foaia de pandispan si o insiropezi.
  10. In crema pe care ai facut-o adaugi branza si amesteci bine pana cand obtii o compozitie omogena.
  11. Adaugi si zmeura pasata si torni aceasta crema peste blat.
  12. Deasupra adaugi un strat de jeleu, realuzat din zmeura congelata si gelatina.
  13. Lasi prajitura la rece pana in momentul servirii.
  14. Pofta buna!

Prajitura cu jeleu

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu jeleu "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu jeleu - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.