Prajitura cu jeleu de visine - Retete Culinare

Prajitura cu jeleu de visine


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete cu foi de gelatina
Pentru jeleul de visine iti trebuie:
  • 1 compot de visine
  • 1 plic de gelatina
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput separi albusurul oualelor de galbenus.
  2. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare si incorporezi usor si zaharul.
  3. Dupa ce ai adaugat tot zaharul, bati galbenusurile si le adaugi si pe aceastea in albusurile batute.
  4. Amesteci faina cu praful de copt si o incorporezi si pe aceasta.
  5. Ungi cu unt si o tava si o tapetezi cu faina.
  6. Torni compozitia in tava si coci circa jumatate de ora.
  7. Pentru crema, bati smantana lichida cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
  8. Adaugi branza de vaci, esenta de lamaie si zaharul vanilat.
  9. Amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.
  10. Inmoi gelatina 5 minute in apa.
  11. Dupa ce s-a inmuiat, adaugi in crema preparata mai devreme.
  12. Scoti blatul din cuptor, lasi sa se raceasca si torni deasupra crema de branza.
  13. Deasupra pui stratul de jeleu cu visine pe care il prepari astfel: asezi visinile din compot si torni usor gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic.
  14. Inainte de servire lasi prajitura la rece pentru cateva ore.
  15. Pofta buna!

Prajitura cu jeleu de visine


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu jeleu de visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu jeleu de visine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.