Tort de ciocolata cu cereale - Retete Culinare

Tort de ciocolata cu cereale


Pentru blat iti trebuie:
  • 1 foaie de pandispan cu cacao
  • 150 g cereale de cacao de preferinta
  • 250 g ciocolata menaj neagra
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 ml frisca
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri cacao
  • 250 g zahar pudra
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 esenta de rom
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana cu apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 400 g visine din compot
  • 2 plicuri de gelatina
Pregatesti asa:
  1. Bati frisca bine si adaugi zaharul pudra.
  2. Dupa aceea, incorporezi branza mascarpone, zaharul vanilat si esenta de rom.
  3. Imparti crema in 3 parti egale.
  4. O treime din crema o amesteci cu cacao si amesteci bine pana cand compozitia devine omogena.
  5. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zaharul si adaugi romul.
  6. Lasi siropul sa se raceasca inainte de a-l folosi.
  7. Asezi blatul de pandispan intr-o tava, pe care il insiropezi bine.
  8. Pui deasupra o parte din crema alba preparata.
  9. Din loc in loc pui crema de cacao, apoi adaugi restul de crema alba.
  10. Repartizezi cerealele, amestecate cu ciocolata topita.
  11. Pregatesti glazura amestecand visinele cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
  12. Deasupra prajiturii asezi acest amestec de visine si lasi la rece pana in momentul servirii.
  13. Pofta buna!

Tort de ciocolata cu cereale


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de ciocolata cu cereale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de ciocolata cu cereale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.