Plicuri moldovenesti - Retete Culinare

Plicuri moldovenesti


Iti trebuie:
  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput te ocupi de aluat.
  2. Amesteci faina cu un praf de sare si drojdia uscata.
  3. Faci in mijloc o adancitura si torni treptat uleiul si apa calduta.
  4. Framanti aceste ingrediente pana cand obtii un aluat omogen, pe care il lasi la crescut jumatate de ora, la loc caldut.
  5. Intre timp, amesteci branza de vaci cu zaharul, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
  6. Presari cu faina blatul de lucru si intinzi aluatul crescut.
  7. Cu ajutorul unui pahar decupezi din aluat forme rotunde pe care le umplu cu cate o lingura din amestecul de branza.
  8. Pliezi portofelele si le presezi bine pe margine pentru ca umplutura sa nu iasa.
  9. Prajesti plicurile cu branza in baie de ulei incins si le scoti pe servetele absorbante de bucatarie pentru a inlatura excesul de ulei.
  10. Presari deasupra cu zahar pudra cat inca sunt calde.
  11. Pofta buna!

Plicuri moldovenesti

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Plicuri moldovenesti "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Plicuri moldovenesti - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.