Pere in foietaj - Retete Culinare

Pere in foietaj


Iti trebuie:
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 pere
  • 100 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 anason
  • 2 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Speli perele si le cureti de coaja si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
  2. Intr-o cratita pui la fiert 1 litru de apa, zaharul, mierea, sucul de la jumatate de lamaie si aromele mentionate.
  3. Dai acest amestec intr-un clocot si adaugi perele curatate de coaja.
  4. Intre timp, fierbe 450 ml de lapte impreuna cu 100 g de zahar si zaharul vanilat.
  5. Separat, freaca galbenusurile cu restul de zahar.
  6. Adauga faina si laptele ramas.
  7. Compozitia astfel obtinuta, subtiaz-o cu laptele fierbinte.
  8. Pune-o pe foc si amesteca energic pana se ingroasa.
  9. Pui patrate din aluatul de foietaj in vase de ceramica.
  10. Repartizeaza crema de vanilie, apoi asaza in fiecare cate o para.
  11. La final, adauga ciocolata rasa si lasa la cuptor, la foc mic, 20 de minute.
  12. Pofta buna!

Pere in foietaj


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pere in foietaj "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pere in foietaj - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.