Cosulete cu crema de vanilie - Retete Culinare

Cosulete cu crema de vanilie


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput separi albusurile de galbenusuri
  2. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  3. Adaugi in ploaie zaharul si zaharul vanilat si bati in continuare albusurile.
  4. Freci energic galbenusurile cu ulei pana cand obtii o compozitie ca de maioneza.
  5. Peste albusuri , adaugi cate o lingura din galbenusurile batute,amestecand cu o lingura de lemn.
  6. Adaugi faina cernuta in ploaie si coaja rasa de lamaie si amesteci cu lingura de lemn.
  7. Ungi cu unt forme de tarte si le tapetezi cu faina.
  8. Torni compozitia si pui formele intr-o tava mai mare.
  9. Dai la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
  10. Lasi sa se racoreasca in forme si abia apoi scoti minitartele pe un gratar.
  11. Pui pe baie de aburi ingredientele pentru crema, mai putin vanilia.
  12. Cand crema incepe sa se ingroase si nu se mai simte gustul de faina, iei de pe foc, amesteci pana se racoreste, apoi aromatizezi cu vanilie dupa gust.
  13. Pui o lingura cu crema pe fiecare minitarta si decoreaza cu sferturi de fructe proaspete.
  14. Dai la rece minimum 2-3 ore inainte de a le servi.
  15. Pofta buna!

Cosulete cu crema de vanilie


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cosulete cu crema de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cosulete cu crema de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.