Tort de caramel cu bezea - Retete Culinare

Tort de caramel cu bezea


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zhar
  • 250 g nuca macinata fin
  • 5 linguri faina
  • sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 200 g zahar
  • 150 g nuci zdrobite
  • 200 g unt
Pentru bezele iti trebuie:
  • 2 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • Iti mai trebuie:
  • 600 g frisca
  • 1 ceasca cafea
Pregatesti asa:
  1. Faci o spuma tare din albusuri pe care la bati cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-a format spuma, adaugi zaharul, nuca si faina.
  3. Amesteci lejer cu o lingura de lemn.
  4. Toarna blatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie si lasa in cuptorul incins pana se rumeneste.
  5. Pentru bezele, bate albusurile spuma, adauga zaharul pudra, iar la final, esenta de vanilie.
  6. Pune compozitia intr-un cornet de hartie si formeaza bezele pe tava tapetata cu hartie de copt.
  7. Dai la cuptor o ora, la foc mic.
  8. Opreste focul si lasa sa se racoreasca in cuptor.
  9. Pentru crema, topeste 100 g de zahar la foc mic.
  10. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, pune untul si lasa sa se topeasca.
  11. Adauga galbenusurile si ouale intregi batute cu restul de zahar si amesteca.
  12. Iei de pe foc dupa ce crema s-a intarit usor.
  13. Dupa ce s-a racorit, pui nucile.
  14. Asezi blatul pe un platou, insiropezi cu cateva linguri de cafea solubila mai diluata, acopera cu crema de caramel si apoi cu frisca proaspata.
  15. Decorezi tortul cu bezele si fulgi de ciocolata.
  16. Pofta buna!

Tort de caramel cu bezea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de caramel cu bezea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de caramel cu bezea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.