Tort de sarbatoare - Retete Culinare

Tort de sarbatoare


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 30 g ciocolata neagra
  • 2 linguri rom
  • un praf de sare
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana de apa
  • 2 lingurite cafea
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite rom
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite rom
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
Pregatesti asa:
  1. Separi galbenusurile de albusuri.
  2. Bati spuma tare albusurile cu un praf de sare.
  3. Adaugi zaharul si bati spuma pana cand aceasta devine cat mai consistenta.
  4. Toarna apa si incorporeaza apoi, cu miscari de jos in sus, galbenusurile frecate in prealabil cu uleiul.
  5. Treptat, adauga faina cernuta si amestecata cu cacaua neagra.
  6. Amesteca si toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.
  7. Coace la foc potrivit pentru o jumatate de ora si inca cinci minute la foc mai mare.
  8. Taie blatul racit in trei.
  9. Pentru sirop, pune pe foc apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, adauga cafeaua si lasa sa dea intr-un clocot.
  10. Cand se raceste cafeaua, strecoara si adauga romul.
  11. Pentru crema, freaca untul cu zaharul.
  12. Adauga galbenusurile unul cate unul si cacaua cernuta, amestecand mereu.
  13. La final, incorporeaza ciocolata topita pe baie de aburi si racita putin, impreuna cu romul.
  14. Imbraci tortul in restul de crema si decoreaza dupa preferinte.
  15. Pofta buna!

Tort de sarbatoare


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de sarbatoare "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de sarbatoare - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.