Prajitura cu crema de branza si portocale - Retete Culinare

Prajitura cu crema de branza si portocale


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 70 g nuca macinata
  • 200-250 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
Pentru crema de branza iti trebuie:
  • 600 g branza de vaci
  • 140 g zahar pudra
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 foi de gelatina
  • o portocala mare
  • un grepfruit
  • un pachet gelatina alba
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput ne ocupam de blat.
  2. Se separa albusurile oualelor de galbenusuri si se verifica daca ouale sunt proaspete.
  3. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  4. Se bat bine galbenusurile cu zaharul si untul lasat la temperatura camerei.
  5. Se adauga nuca macinata, laptele, faina cu praful de copt si se amesteca bine.
  6. Acest amestec se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn
  7. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Se introduce pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit.
  9. Dupa ce s-a copt, blatul rezultat se lasa sa se raceasca in forma.
  10. Branza scursa bine se amesteca mai intai cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza frisca batuta bine.
  11. Gelatina se pune la inmuiat in 80 ml apa rece, apoi se pune pe foc si se topeste.
  12. Se adauga in crema de branza si se amesteca.
  13. Se toarna crema peste blatul racit si se da la frigider pentru 3 ore, ca sa se intareasca.
  14. Grepfrutul si portocala se desfac felii, se curata de pielite si se asaza peste crema intarita.
  15. Deasupra se toarna gelatina cu lingura peste fructe, conform indicatiilor de pe plic, si se da la rece.
  16. Pofta buna!

Prajitura cu crema de branza si portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de branza si portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de branza si portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.