Tort Regina Noptii - Retete Culinare

Tort Regina Noptii


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
Pentru crema alba iti trebuie:
  • 250 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie sau de rom
Pentru crema neagra iti trebuie:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • 1-2 pliculete cafea solubila
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana de apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g frisca lichida
  • 50 g unt
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
  3. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  4. Spuma de albusuri se adauga peste galbenusuri, apoi se incorporeaza si faina amestecata cu cacao.
  5. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu peretii detasabili, forma pe care ai tapetat-o cu hartie de copt.
  6. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.
  7. Pentru crema alba se topeste ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul, in bain marie.
  8. Se adauga vanilia si se lasa sa se racoreasca.
  9. Pentru crema neagra se topeste ciocolata rupa bucatele impreuna cu frisca lichida si untul, la bain marie.
  10. Se adauga esenta de rom si cafeaua solubila.
  11. Pentru sirop, intr-o craticioara, se caramelizeaza 100 g zahar, care se stinge cu 100 ml apa, in care s-a adaugat esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste zaharul.
  12. Se lasa la racit.
Tortul se asambleaza astfel:
  1. Se aseaza in forma de tort detasabila primul blat, se insiropeaza, apoi se adauga crema de ciocolata neagra.
  2. Se adauga urmatorul blat, se insiropeaza, apoi crema de ciocolata alba si, la final, ultimul blat, care, asemenea, se insiropeaza.
  3. Se da la rece pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si apoi se scoate forma.
  4. Se prepara glazura astfel: se topeste in bain marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul.
  5. Se amesteca bine sa se omogenizeze.
  6. Se toarna glazura peste tort, astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
  7. Se decoreaza tortul dupa preferinte.
  8. Pofta buna!

Tort Regina Noptii


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort Regina Noptii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort Regina Noptii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.