Budinca de paste cu telemea - Retete Culinare

Budinca de paste cu telemea


Iti trebuie:
  • 500 g paste
  • 250 g telemea de oaie rasa
Pentru sos iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • un varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Se pun pastele la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat un praf de sare si o lingurita ulei.
  2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
  3. Dupa ce s-au scurs bine se amesteca pastele cu 150 g telemea rasa.
  4. Vasul de cuptor se unge cu unt si se presara cu pesmet, dupa care macaroanele se asaza frumos, unele langa altele, in vas.
  5. Se prepara sosul alb prin topirea untului si adaugarea fainii.
  6. Se amesteca rapid, ingloband faina in unt si apoi se toarna laptele desfacand faina in lapte.
  7. Dupa ce s-a folosit tot laptele, se asezoneaza cu nucsoara si scortisoara.
  8. Se toarna sosul peste macaroane, se niveleaza si se da vasul in cuptorul deja incins, pentru 20 de minute.
  9. Pofta buna!

Budinca de paste cu telemea


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Budinca de paste cu telemea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Budinca de paste cu telemea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.