Pandispan cu citrice - Retete Culinare

Pandispan cu citrice


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 150 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 175 - 200 g faina
  • o lingura drojdie uscata
  • un varf cutit scortisoara
  • coaja de la 2 portocale mari
  • coaja de la o lamaie
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 150 g zahar
  • esenta de portocale
Pregatesti asa:
  1. Freci galbenusurile de ou cu untul lasat la temperatura camerei pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
  2. Adaugi zaharul si faina pe care ai amestecat-o bine cu drojdia uscata.
  3. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga in amestecul de galbenusuri impreuma cu coaja de portocala, de lamaie si scortisoara.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt.
  5. Se coace la foc mediu, 45 de minute si, dupa coacere, se scoate din forma si se lasa pe un gratar.
  6. Cat timp aluatul e la cuptor, se face un sirop din apa cu zahar, fiert timp de 5 minute.
  7. Se ia siropul de pe foc si se adauga sucul strecurat de la tele doua portocale si esenta, dupa gust.
  8. Se toarna siropul peste prajitura si se decoreaza cu fulgi de cocos.
  9. Pofta buna!

Pandispan cu citrice

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pandispan cu citrice "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pandispan cu citrice - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.