Chiftele de vita in sos de rosii - Retete Culinare

Chiftele de vita in sos de rosii


Iti trebuie:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 250 g carne
  • 5 oua
  • 5 felii de paine
  • 300 g parmezan ras
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite menta tocata marunt
  • o lingura patrunjel verde tocat
  • ulei pentru prajit
Pentru sos iti trebuie:
  • 400 g rosii in bulion
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare, ras
  • o tija telina
  • 1/2 lingurita rasa
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
Pregatesti asa:
  1. Se pune painea la inmuiat fie in lapte fie in apa calduta.
  2. Se amesteca ouale impreuna cu carnurile, amestecand bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
  3. Se adauga parmezanul, usturoiul zdrobit, patrunjelul, menta si uleiul.
  4. Se preseaza bine painea si se adauga in amestecul de carne.
  5. Se framanta totul bine.
  6. Apoi, cu mana umeda, se fac chiftelute care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.
  7. Se scot pe hartie absorbanta.
  8. Pentru sos, se pune continutul cutiilor de rosii in bulion intr-o cratita cu ceapa tocata marunt, morcovul trecut prin razatoare, telina, zaharul, sarea si piperul.
  9. Se lasa pe foc 20 de minute pana ce sosul scade.
  10. Apoi se paseaza si, daca este prea apos, se mai pune pe foc pentru a scadea.
  11. Daca sosul nu este gros, se pune in cratita, se adauga chiftelele prajite si se lasa 10 minute sa fiarba impreuna.
  12. Se servesc cu busuioc proaspat, fin tocat.
  13. Pofta buna!

Chiftele de vita in sos de rosii



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de vita in sos de rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de vita in sos de rosii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.