Saratele cu chimen si mac - Retete Culinare

Saratele cu chimen si mac


Iti trebuie:
  • 500 g faina
  • o cana lapte
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Pentru sos iti trebuie:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • seminte de mac
  • seminte de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri faina
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput faci o maia pe care o lasi la dospit cateva minute astfel: intr-un bol freci drojdia cu zaharul.
  2. Adaugi putin lapte si 2 linguri de faina amestecand energic si astfel obtii maiaua de consistenta unei smantani.
  3. O lasi deoparte jumatate de ora.
  4. Dupa aceea, amesteci maiaua cu restul de lapte, untul topit si sarea, adaugi treptat faina si framanti toate ingredientele pana se obtine un aluat uniform si consistent, pe care il lasi la crescut 20 de minute.
  5. Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, din care tai diferite forme, pe care le asezi direct in tava.
  6. Introduci tava in cuptorul preincalzit si le coci 20 de minute.
  7. Intre timp, fierbi ingredientele mentionate mai sus pentru sos ( laptele,faina si sarea ) si le dai in cateva clocote.
  8. Lasi sosul sa se racoreasca.
  9. Ungi saleurile fierbinti cu acest sos, presari seminte de mac si de chimen si le mai introduci la cuptor 5-7 minute.
  10. Pofta buna!

Saratele cu chimen si mac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Saratele cu chimen si mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Saratele cu chimen si mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.