Colac festiv - Retete Culinare

Colac festiv


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 70 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
Pregatesti asa:
  1. Intr-un bol mare rastorni faina, sarea si drojdia uscata si amesteci bine.
  2. Faci in mijloc o adancitura si adaugi untul untul topit, amestecand bine.
  3. Pui treptat laptele caldut si framanti bine, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  4. Il lasi la dospit la loc caldut, circa o ora.
  5. Imparti aluatul in doua si formezi doua suluri.
  6. Le unesti la un capat si le rasucesti.
  7. Unesti ambele capete si pui colacul intr-o ta- va presarata cu faina.
  8. Lasi colacul la dospit 15 minute, acoperit cu un servet curat.
  9. Ungi cu oul batut inainte de a-l coace.
  10. Introduci tava in cuptorul incins in prealabil, la foc mic, pentru 35-40 de minute.
  11. Pofta buna!

Colac festiv



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Colac festiv "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Colac festiv - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.