Paine festiva cu migdale - Retete Culinare

Paine festiva cu migdale


Iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 3 cartofi
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300-350 ml lapte caldut
  • 60 ml unt moale
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru decor iti trebuie:
  • 1 ou
  • migdale
Pregatesti asa:
  1. Intr-un bol inalt pui faina impreuna cu zaharul si drojdia si amesteci bine.
  2. Faci in mijloc o adancitura si adaugi untul topit, laptele caldut, sarea, cartofii fierti si pisati si framanti energic pana obtii un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.
  3. Acoperi aluatul si-l lasi la dospit o ora la un loc caldut.
  4. Imparti aluatul in trei si impletesti.
  5. Asezi painea intr-o tava, o ungi cu oul batut, presari migdale curatate de coaja si ungi iar cu oul batut.
  6. Lasi la dospit 30 de minute, dupa care introduci tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
  7. Pofta buna!

Paine festiva cu migdale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine festiva cu migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine festiva cu migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.