Foietaj cu telemea si chimen - Retete Culinare

Foietaj cu telemea si chimen


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 300 g smantana
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g telemea de oaie
  • 2 oua
  • 1/2 lingura chimen
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g smantana
Pregatesti asa:
  1. Prepari un aluat din ingredientele mentionale mai sus.
  2. Dai aluatul la rece pentru jumatate de ora.
  3. Dupa ce a stat la rece jumatate de ora, intinzi o foaiemai groasa, pe care o impaturesti in tre si repeti aceasta operatiune de inca doua ori.
  4. Lasi aluatul la rece inca 30 de minute.
  5. In acest timp, dai pe razatoare telemeaua si o freci bine cu ouale, jumatate din cantitatea de smantana si chimen.
  6. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unei pahar decoperi forme rotunde.
  7. Le ungi cu crema de telemea.
  8. Pui patru rondele una peste alta, le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute.
  9. Dupa ce s-au racit pui deasupra lor o lingurita din amestecul de branza dulce frecata cu restul de smantana.
  10. Decorezi acest aperitiv dupa preferinte.
  11. Pofta buna!

Foietaj cu telemea si chimen


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foietaj cu telemea si chimen "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foietaj cu telemea si chimen - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.