Rata umpluta cu orez si nuci - Retete Culinare

Rata umpluta cu orez si nuci


Iti trebuie:
  • 1 rata ( 2 kg )
  • 2 cepe
  • ficatul de rata
  • pipota de la rata
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri unt
  • 250 g orez fiert
  • 1 cana vin alb
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
Pregatesti asa:
  1. Speli bine rata, o cureti de grasimea in exces si o stergi cu un prosop de bucatarie si in exterior si in interior.
  2. Cureti ceapa, o speli bine, o toci marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota tocate marunt.
  3. Condimentezi cu sare si piper.
  4. Amesteci orezul fiert cu ceapa si maruntaiele, cu 150 g miez de nuca maruntit si cu usturoiul pisat.
  5. Umpli rata cu aceasta compozitie, o cosi cu ata de bucatarie, si o ungi bine cu unt.
  6. Asezi rata intr-o tava unsa cu unt, torni deasupra ei vinul amestecat cu putina apa, frunze de dafin si coci la foc potrivit aproximativ 90 de minute.
  7. Din cand in cand stropesti rata cu sosul din tava.
  8. Cu o jumatate de ora inainte ca rata sa fie scoasa din cuptor presari deasupra ei nuca ramasa si lasi sa se rumeneasca frumos.
  9. Pofta buna!

Rata umpluta cu orez si nuci


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rata umpluta cu orez si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rata umpluta cu orez si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.