Fursecuri cu miere si alune - Retete Culinare

Fursecuri cu miere si alune


Iti trebuie:
  • 400 g miere
  • 300 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 150 g migdale
  • 150 g alune
  • 1 lingurita nucsoara
  • 3 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 3 lingurite coaja rasa de portocala
  • zeama de la o lamaie
  • 500-600 g faina
  • 150 ml lichior de visine
  • 1/2 lingura praf de copt
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti un vas pe baie de aburi.
  2. Pui la fiert mierea, zaharul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara.
  3. Cand s-a incalzit, adaugi alunele si migdalele zdrobite, coaja de lamaie si portocala, zeama de lamaie, amesteci bine si iei vasul de pe foc.
  4. Incorporezi 2/3 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si lichiorul de visine.
  5. Daca nu ai obtinut un aluat destul de consistent mai adaugi faina.
  6. Restul de faina il presari pe planseta.
  7. Pui aluatul pe planseta si-l framanti repede.
  8. Il imparti in doua, intinzi foi subtiri si lasi sa se odihneasca peste noapte.
  9. Pui foile in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
  10. Pui la fiert 100 ml apa impreuna cu 5 linguri de zahar.
  11. Ungi prajitura cu glazura fierbinte si o lasi sa se raceasca.
  12. O presari cu zahar pudra.
  13. Pofta buna!

Fursecuri cu miere si alune


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Fursecuri cu miere si alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Fursecuri cu miere si alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.