Tort cu crema de frisca si portocale - Retete Culinare

Tort cu crema de frisca si portocale


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 3 linguri apa calda
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 800 g frisca
  • 50 g zahar
  • 6 linguri zeama de portocale
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja rasa de portocale
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput separi albusurile de galbenusuri si verifici daca ouale sunt proaspete.
  2. Freci galbenusurile cu apa calduta ca la maioneza pana cand obtii o compozitie spumoasa.
  3. Adaugi putin cate putin o treime din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, continuand sa bati.
  4. Bati albusurile spuma, adaugi restul de zahar treptat si bati in continuare pana cand spuma este tare.
  5. Incorporezi albusurile batute spuma in amestecul de galbenusuri si amesteci cu ajutorul unei linguri de lemn.
  6. Adaugi treptat faina pe care ai cernut-o impreuna cu praful de copt si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia.
  7. Torni aceasta compozitie intr-o forma tapetata de tort si lasi la cuptor circa 30 de minute.
  8. Dupa ce blatul s-a racit il tai in 3 felii orizontale.
  9. Bati frisca cu zeama de portocale si cu zeama de lamaie, adaugi zaharul si coaja de portocale, continuand sa mixezi.
  10. Intinzi crema intre cele 3 foi si imbraci tortul cu aceasta crema de portocale.
  11. Decorezi tortul cu felii de portocale sau decorezi dupa preferinte.
  12. Pofta buna!

Tort cu crema de frisca si portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de frisca si portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de frisca si portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.