Tort de piscoturi cu frisca si nuci - Retete Culinare

Tort de piscoturi cu frisca si nuci


Iti trebuie:
  • 5 oua
  • 20 lingurite zahar
  • 600 ml lapte
  • 25 g gelatina
  • 700 ml frisca lichida
  • 250 g nuci
  • 2 pachete piscoturi
  • 100 g cafea
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri cacao
Pregatesti asa:
  1. Freci ouale cu zaharul pana obtii o compozitie omogena si zaharul s-a dizolvat complet.
  2. Adaugi laptele caldut si pui amestecul la foc mic.
  3. Amesteci incontinuu, pana ce compozitia se ingroasa.
  4. Dizolvi gelatina in putina apa si o amesteci cu crema pe care ai luat-o de pe foc.
  5. Lasi sa se raceasca si cand este aproape rece adaugi frisca batuta bine.
  6. La sfarsit, adaugi nucile macinate.
  7. Dai crema la frigider pentru jumatate de ora.
  8. Prepari un litru de cafea tare, in care adaugi esenta de rom.
  9. Inmoi unul cate unul piscoturile de sampanie in cafea.
  10. Pe un platou pe care ai pus o forma rotunda ca un inel, faci un pat de piscoturi, peste care pui o treime din crema.
  11. Alternezi straturile de piscoturi si de crema si inchei cu unul de crema.
  12. Presari deasupra cacao si ornezi cu fructe taiate rondele .
  13. Dai tortul la frigider pana in momentul servirii.
  14. Pofta buna!

Tort de piscoturi cu frisca si nuci



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de piscoturi cu frisca si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de piscoturi cu frisca si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.