Tort de ciocolata cu crema de vanilie - Retete Culinare

Tort de ciocolata cu crema de vanilie


Pentru blat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 150 g ciocolata
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 9 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri nes preparat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri miez de nuca
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g frisca
  • 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare si 100 g zahar.
  3. Freci untul cu 150 g zahar si zaharul vanilat, adaugi galbenusurile, pe rand, nesul, nuca macinata, faina cernuta cu bicarbonatul, iar la sfarsit, albusurile batute spuma cu restul de zahar si ciocolata topita si racita.
  4. Torni compozitia obtinuta intr-o forma unsa si tapetata cu faina si o coci, la foc potrivit, circa 35 de minute.
  5. Intre timp, prepari crema, batand continuu ouale cu zaharul, in bain-marie, pana se ingroasa.
  6. O iei de pe foc si dupa ce se raceste adaugi esenta de vanilie si frisca.
  7. Tai blatul in trei felii orizontale, le ungi cu crema, montezi tortul si il imbraci cu crema.
  8. Decorezi cu nuci zdrobite si fructe confiate.
  9. Pofta buna!

Tort de ciocolata cu crema de vanilie


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de ciocolata cu crema de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de ciocolata cu crema de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.